Words of a madman

De flesta spelintresserade vet nog vid det här laget att Playstation3 försenas ett halvår för att inte släppas i europa förrän i mars nästa år. Europeiska gamers har till och med hunnit parafrasera Sonys lanseringsslogan "this is living" till "this is waiting" och en underbar sajt har lanserats där folk kan visa sitt missnöje.

Själv har jag haft ett förhållande av misstro till Playstation3 - ett resultat av Sonys arrogans och konsolens enormt höga prislapp. Jag är än idag osäker på om jag kommer att köpa konsolen. Det vore positivt ur frilanssynpunkt att ha en PS3:a hemma, och kanske även ur ett nöjesperspektiv - ur alla andra prespektiv vore det dock en katastrof att köpa Sonys konsol förrän dess pris sänkts rejält. Man vill ju inte gärna ge spelföretag en konstig idé om att det är ok att sälja en konsol för 6000+ kronor. Med andra ord är jag glad över förseningen.

Och gladare kan jag kanske bli. Jag har nämligen en väldigt galen idé. Den infattar de där 6000 kronorna som inte finns ännu och Nintendos nya konsol, Wii. Man har nämligen hört rykten att Wii kan komma att kosta runt 2000 kronor i handeln. Om så vore fallet funderar jag på att köpa tre konsoler på en gång. En till mig, en till min bror och en till min syster. Prislappen skulle hamna i samma nivå som en PS3:a (kreditupplysning, here I come) fast glädjen skulle vara tredubbel. Dessutom skulle jag rösta med plånboken och låta spelföretagen veta vilket det optimala priset på en spelkonsol verkligen är.

Det här är fortfarande bara en idé - en lagom puckad idé som jag behöver utveckla. Men visst skulle det vara kul att ha tre små Wiin stående under julgranen?