Hästen som sa nej till droger

latawnya.jpgSylvia Scott Gibson är en skygg författare. Jag har försökt i ett par dagar spåra upp henne men misslyckats. Problemet är självfallet den bok hon skrivit: Latawnya, the Naughty Horse, Learns to Say No to Drugs. Skriver man en sådan bok är det givet att sökmotorerna svämmar över med hänvisningar till själva verket istället för till författaren i fråga.

Och detta är inte konstigt egentligen. Sylvia Scott Gibsons antidrog-novell är nämligen totalt jäkla ofattbar. Rätt dåligt skriven och ögonpoppande roligt illustrerad med pårökta och fulla hästar bjuder den på en upplevelse man sent glömmer. Kolla genom boken själv för att förstå vad jag menar.

Just därför är det inte konstigt att författaren hamnar i skymundan när hennes verk lätt kan definera "humor" i ett uppslagsverk. Som tur är har introduktionen till Latawnya ett par ord att säga om Syliva, och det är den vi får gå efter för att försöka finna människan bakom myten:

Syliva Scott Gibson was born on August 14, 1953, in Mound Bayou, Mississippi. She has previously worked with handicapped children, and is currently a co-inventor. She lives in Long Beach, California, with her husband and six of her eight children and enjoys writing poetry and children's stories. The author would like to thank God. "Thank you, God".

Och det säger egentligen allt va?