Spel är visst farliga

Så, här har vi en amerikansk tonåring i flyget till Kanada. Han är orolig i magen och går och sätter sig på toa, efter en stund kommer han ut. När han sätter sig i sin stol känner han att det är dags att lyssna på ipoden igen. Tyvärr är den borta. Han letar febrilt och hittar den ingenstans. Hans öron fångar upp ett samtal mellan flygpersonalen. De pratar om en konstig apparat i toaletten och vår amerikanska vän slår sig för pannan medan han lugnt går fram till personalen och förklarar vad som hänt. Tyvärr alldeles för sent, säkerhetsfolket nere i Ottawa har redan förvarnats...

Här följer en rad olycksaliga händelser och hel del tragikomik.

They asked me why I was visiting Canada. I was to visit a friend I met on World of Warcraft, Cara. They took down her name and what I could remember of her address. They asked me how we met.

"In an online game."
"What online game?"
"Umm ... World of Warcraft," I responded meekly.
"What kind of game is this?"
"It's a fantasy game ... it takes place online."
"Fantasy ... like it's got wizards and warlocks?"
"Well, it's got warlocks." (And they need to be nerfed.)

Som tur är lyckas allting ordna sig efter många om och men. Men det känns ändå otroligt roligt att läsa killens beskrivning av händelsen. Här har vi säkerhetspolisen som är vettskrämda för terrorattentat medan en kaxig tonåring försöker förklara att han är bara i Kanada för att möta den tjej han spelar ihop med i spelet World of Warcraft.

Undrar hur länge det kommer att dröja förrän Jon Stewart ska börja producera lite material på händelsen?

Länkar:
En terrormisstänkt berättar.
Ottawa Citizen rapporterar om incidenten.
Ottawa Citizen fördjupar sig.