Iraks sunnimuslimer och baathpartiet

Jag kan förstå varför Iraks sunnimuslimer protesterar mot federationsförslaget i konstitutionsdokumentet. Jag kan även förstå deras protester mot att islam skall vara en grund för Iraks framtida grundlag.

Men vad jag absolut inte kan förstå är varför sunnimuslimerna ställer sig i opposition till förslaget att göra baathpartiet olagligt. Och att se till att de personer som hade höga positioner i Saddams Irak förbjuds att någonsin mer uppnå en maktposition. Just här är den punkt där all mitt förtroende för den sunnimuslimska oppositionen tar slut.

Det känns som om de här skitstövlarna lika gärna kunde ha försvarat nazismen precis efter Hitlers fall. Då hade de säkert lynchats. Idag skall vi istället vara mer humana och försöka tillfredsställa idioterna.

Vem i hela sitt sinnes bruk spenderar energi på att försvara baathpartiet och de som tjänade det? Sunnimuslimerna tydligen. Antagligen för att de själva hade de maktpositioner i Irak som de nu med all säkerhet kommer att förlora.

Jag önskar mig en människorättstribunal som letar rätt på varenda baathpartist och ställer denne inför rätta. Det är det enda sättet att hela Iraks sår. Sen om det betyder att man lyckas reta upp varenda sunnimuslim, kurd, shiit, kristen eller gudarna vet vad för irakier spelar ingen som helst roll. Vi kan inte bygga en framtid utan att först ta itu med vår forntid.