För varenda unge

Det kan inte vara ett sammanträffande. Jag anar en konspiration. Först får jag ett mail från Karin Amedé på Unicef Sverige, hon berättar att Unicef driver en kampanj som fokuserar på att 300 000 barn tvingas vara soldater just nu i världen, att en och en halv miljon barn säljs och köps som varor och att 158 miljoner barn måste arbeta för att försörja sig själva och sina familjer.

Kampanjen kommer att pågå fram till den 1 maj och avslutas i samband med Humorgalan i TV4. Man informerar om situationen i tv, radio, tidningar och självfallet även webb - på unicef.se/forvarendaunge. Samtidigt säljer man den knapp som syns här ovan för att samla in pengar.

Sedan kommer jag hem till Skåne. Här berättar min syster om samma kampanj. För varenda unge. Hon har nämligen engagerat sig i den lokala Unicef-klubben och kommer även hon att informera, samla in pengar och arbeta för en bättre värld för att hjälpa - och här snor jag uttrycket ännu en gång - varenda unge.

You had me at hello. Självklart ställer jag upp för att sprida informationen vidare inom min lilla krets.

Nedan har jag för övrigt den reklamfilm som Unicef kör med. Riktigt stark. Även om cynikern i mig menar att vi inte alls kan hjälpa till genom att köpa en knapp. Det krävs så mycket mer...