E3 Live

e3live.jpgSpelbranschens stora mässa är alltid svår att följa, det händer ju så ofantligt mycket att ingen levande människa kan hänga med. Det är då man vänder sig till webben och dess oändliga möjligheter. Sajter såsom Gamespot, Kotaku och IGN är redigt duktiga på att rapportera från mässan samtidigt som de förser oss med bilder och filmer.

På senare år har svensk spelmedia blivit (nästan) lika duktig. Loading, Gameplayer och Gamereactor är tre sajter med stora resurser som brukar täcka in mässan på ett bra sätt.

I år vill jag dock pusha för en helt ny sajt med namnet E3 Live. Anledningen till detta är väldigt enkel. Skribenterna på sajten är mina kollegor och kombineras av folk från Super PLAY, PC Gamer och FZ. Det har satsats stort på E3 Live och sajten är redan dagarna innan mässans start väldigt aktiv med nyheter, bilder, artiklar, tillbakablickar och blogginlägg.

Jag kommer personligen att kombinera Kotaku med E3 Live. Någon gång får man hoppas på att få följa mässan på plats - även om det är troligt på att överblicken skulle bli mycket mindre då. Atmosfären från en spelmässa är ändock någonting en spelskribent måste uppleva.