E3 2009: The steaming pile

Och så var det dags att avsluta denna E3-vecka. Och vad bättre sätt att göra det på än skapa en lista på den dynga vi fick se.

Först ut är Dead to Rights: Retribution. Det här är ett av de mer ofattbara spelen, jag har väldigt svårt för att förstå varför serien överlevt, och framför allt varför den är tillbaka efter år av tystnad. Dead to Rights har aldrig varit bra på någonting, över huvud taget. Det första spelet var som bäst anonymt och medelmåttigt, och det har bara blivit värre sen dess.

Sen har vi ett spel som är typiskt för teknikhetsen i branschen. MAG, med sina 256 spelare online. Nu har vi äntligen fått se gameplay... och jäklars vad intetsägande, händelselöst och tråkigt det ser ut. Folk som faktiskt spelat MAG på mässgolvet säger att man aldrig märker av att det finns 256 spelare på kartan. Man förs ihop i små grupper, och eftersom kartorna är så pass stora kommer man aldrig i närheten av majoriteten av de andra spelarna. Meningslöst.

Helt seriöst nu. Var det faktiskt någon som tyckte om Crysis efter att ha vant sig vid "hur snyggt det är"? Smaken är må hända som baken, men jag tyckte inte ens att det var vidare snyggt. Tekniskt imponerande, ja, men steget från det till snyggt är långt. Och nu kommer alltså Cysis 2. Yay? Speciellt med tanke på att man mer pratar om att pressa hårdvara än själva spelet i sig. Det är sånt här som jag starkt ogillar med spelutvecklare.

Har världen gått och blivit hjärntvättad? Var någonstans ser DC Universe Online bra ut? Är det licensen? Läs serietidningarna istället. För det här är ett MMO som jag tror väldigt lite på. Det ser inte snyggt ut, det ser inte nyskapande ut, det ser inte roligt ut och framför allt får jag gäspningar av alla trailers som släppts hittills. Men hej, du kan prata med Superman. Wooooow...

Ett spel där du skjuter ryssar. Men vänta, Mickey Rourke gör rösten i Rogue Warrior, då måste det vara bra!

Och sist men inte minns, Nintendos uttalande om att de försöker göra spel som ska hjälpa folk att somna. Kom i.g.e.n! Om jag vill sova så spelar jag World of Warcraft.

Vad störde ni er på?