De irakiska kristnas ledare

Alla tre eller?

Jag retar mig på den kristna och irakiska partiledaren Minas Ibrahim al-Yousifi. Det är främst hans totala lögner som bygger upp min irritation och nu pratar jag inte om kidnappningen - den kan ha ägt rum lika gärna som varit en bluff - men var sanningen ligger får andra bedöma.

Vad som retar mig är dock sättet al-Yousifi framställer sig själv på. Att han skulle vara de kristna irakiernas ledare, att hans folk behöver honom och hela den här biten. Jag kommer ifrån en kristen familj, vårt efternamn betyder just "biskop" på arabiska. När jag pratar med familjen där hemma så känner de till alla kristna partier, förutom den som al-Yousifi leder. Nä, jag överdrev. De har hört talas om hans parti, men det är ingen som bryr sig. Det bevisar inte minst valresultatet där al-Yousifi gjorde ett komplett fiasko.

Saken är den att de kristna irakierna hellre röstade på ett kristet parti som startats av en irakier boende i Irak, överlag ignorerades utlandsbaserade irakiska partier, något jag finner logiskt.

Därför växer min irritation varje gång Minas Ibrahim al-Yousifi får utrymme att propagera i svensk media, han kör nämligen ett valmanifest som de svenska tittarna inte har den minsta nytta av, egentligen har ingen nytta av al-Yousifis propaganda då det irakiska valet är över för länge sedan.

Snälla nyhetschefer där ute, ge medieutrymmet åt dem som verkligen behöver det och behandla Minas Ibrahim al-Yousifi som den dokusåpakändis har är.