Blogg-light

Jag verkar ha hamnat i en seriösitetsvacka[1] i min blogg.

Jag hade tänkt skriva om valet i Italien alldeles nyss. Det blev rätt många ord och jag hann både trampa ner Berlusconi och nämna att Italien nu ligger som 77:e land i fråga om press- och tryckfrihet och att landet betecknas som "delvis fritt" av freedomhouse.org. Sedan läste jag min text och tyckte att den var för jävlig. Inlägget blev inte av.

Igår tänkte jag skriva om terrordådet i Irak och om hur varenda idiot i maktposition verkar ha tappat taget om verkligheten. Jag tänkte skriva att vi inte är på väg i ett innebördeskrig utan att vi redan var där nu när sunnimuslimer är på jakt efter shiiter att döda och vice verse. Folk har börjat flytta runt i landet efter det geopolitiska läget som referens och en splittring börjar bli synlig. Sedan insåg jag att jag egentligen inte visste vad jag pratade om och inlägget blev inte av.

Sedan tänkte jag nämna Nätrot 06 och förklara att idén låter toppenbra och att jag gärna dyker upp för att möta intressanta personer för att diskutera politik. Sedan insåg jag att det var en vardag det handlade om och att vardagarna inte längre är mina. Det är inte alls säkert att jag kan vara närvarande och inlägget blev inte av.

För ett par veckor sedan hade jag tänkt skriva om en sjukt intressant workshop om mobilspel som Nordic Playground och Näringslivsdepartements IT-strategigrupp anordnar där min vän Magnus är samordnare, sedan fick jag dåligt samvete för att det ännu inte är hundra procent säkert att jag kan dyka upp då workshoppen äger rum över två vardagar och dessa är, som sagt, inte mina. Det var därför inte lönt att skriva ett inlägg om saken.

Blogg-light med mindre seriösa ämnen och korta inlägg som inte behöver betyda någonting för någon annan än undertecknad verkar vara en bra idé.

Extra bonus: Jobbets skrivbord i fredags.

  1. Ännu ett uppfunnet ord, ännu ett steg på vägen till ett rikare språk []