Big Brother

Det är många som klagar på årets säsong av Big Brother, uppenbarligen. Till och med kungen tycker att såpan har gått för långt. Vi får anta att kungen är en Big Brother-tittare eftersom han faktiskt reagerat på serien. Vi får anta att alla andra som klagat också suttit ner och tittat på avsnitt efter avsnitt för att hitta material att klaga på.

Även i min närhet kommer vi ibland in på diskussioner om Big Brother och hur hemskt det är. Jag brukar tyvärr inte hänga med i diskussionerna eftersom jag, till skillnad från de stora kritikerna, inte kollar på såpan.

Rätt ironiskt det där. Om kritikerna helt enkelt tagit det enkla beslutet att sluta titta på serien så hade kanske tittarsiffrorna sjunkit tillräckligt mycket för att Kanal 5 skulle börja tänka på att sluta sända dyngan. Ungefär som det blev med TV3 och Expedition: Robinson.

Men nej då, det är jobbigt att tänka så långt. Hellre titta på såpan och klaga än att inte göra det alls. Samtidigt fortsätter Kanal 5 få en positiv feedback i form av tittarsiffror. Ironi, som sagt.