Äntligen rättegång

Jag har irriterat mig som tusan på att Saddam och hans pack får säga vad de vill och agera hur som helst medan domstolen lagt sig på rygg och kallat skitstöveln "sir". Därför blir jag rätt upprymd när jag ser hur den nya domaren Rauf Rashid Abdel Rahman tar sitt jobb på allvar.

Att domaren sade till Saddams halvbror Barzan att inte predika och att respektera domstolen för vad den är kändes så jäkla rätt. Domstolen får inte bli de åtalades politiska arena, men det är just vad det har varit länge. I domstolen är de endast åtalade och ska försvara sig själva, de får aldrig ta över. Som svar fick självklart domaren en förolämpning - rätten var tydligen "en horas dotter" - men vad förväntar man sig från de monster som sitter där i sina stolar. Det var mer än rätt att Barzan slängdes ut. Och ännu mer rätt att Domaren Abdel Rahman inte lät sig ta skit från Saddam.

Väljer Hussein i framtiden att stå utanför rätten och utan advokater närvarande i domstolen så får han skylla sig själv. Han har redan fått alldeles för många chanser att leka lekstuga. En domstol ska alltid vara en domstol. Saddam och hans gäng gör dock allt för att förvandla den till en cirkus. Förhoppningsvis kommer de även i fortsättningen att hållas i koppel.

Bilden är tagen från Aftonbladet där man även kan läsa mer om händelsen.