X marks the spot

Jag hann vara glad över mitt nya tillplattade tangentbord i två minuter. Sen råkade jag skriva ett "x" i inlägget om mina problem med X2000. Och då sa det "ploing!"

X-tangenten reste sig som en lönndörr och vägrade att hamna på plats igen. Jag kan skriva ett "x" om jag trycker på tangenten riktigt hårt. Annars står den lite halvöppen och hånar mig, medan resten av tangentbordet fortfarande luktar arrogant nyplast.

Jag misstänker att jag öppnat en port till en annan värld. Äventyrliga ettor och nollor kryper säkert ut från luckan under natten när jag sover, eller under dagen när jag är på jobbet. De härjar, stoar och tjoar, kanske planerar de min undergång under teatime. Är för övrigt nervös inför faktumet att jag inte vet vad ettorna och nollorna drar med sig när de kryper ner tillbaka i datorn, tänk om ett virus slinker med? Det är ju förkylningstider där ute.

Funderar på att smula in lite alvedon i öppningen, kanske mjuka upp pulvret med lite otrivin. Att skydda datorn är ju viktigt, det har vi fått lära oss i många år. Och jag tvivlar på att antivirusprogrammet är vidare bra på externa hot. Att medicinera låter som en synnerligen god idé.