Wired: Självmordsbombare i Halo 3

Clive Thompson, skribent och bloggare hos nördbibeln Wired skriver ett väldigt intressant inlägg om hur han börjat blanda självmordstaktik i sitt Halo 3-spelande. Som de flesta av oss har Thompson svårt att ta sig tid att bli riktigt bra på spel online - som med allt annat krävs det hängivenhet och träning för att lyckas i Halo 3, och om man jobbar och har familj finns det ingen tid till detta. Istället blir det så att man alltid får stryk när man kopplar upp sig för en match.

Frustrerad kommer Clive Thompson på en taktik. Han slutar spela Halo 3 "som man ska", han söker inte längre skydd, utnyttjar inte terrängen och agerar inte längre i egenvinningens namn. Nu är det bara hämnden som är kvar. När Thompson blir beskjuten flyr han inte längre från motståndaren - istället rusar han mot sin antagonist med en plasmagranat i handen som han hinner fästa mot sin motståndare ögonblicket innan han dör. På så sätt får han en hämnd från "andra sidan graven" som han uttrycker det, någonting som hängivna spelare hatar i och med att de vill få plusstatistik på sitt dödande istället för plus/minus noll. Clive Thompson har blivit en självmordsbombare, i Halo 3.

Här gör Thompson en koppling till självmordsdåden i det verkliga livet. Det är fortfarande oerhört svårt att förstå hur någon kan ta sitt eget liv i syfte att döda så många människor som möjligt - men... Clive Thompsons agerande i Halo 3 har fått honom att upptäcka ett "men".

Läs Clive Thompsons utmärkta inlägg och fråga dig själv om du inte känt samma frustration i ett spel. Du har kanske använt samma taktik till och med? Kan det här beteendet ge oss ett inblick i en självmordsbombares känslor och tankar? Det tål att tänkas på.