When in Göteborg do as the Göteborgare do


Via Västtrafiks bildbank.

Alkhouri-klanen sträcker ut. Efter att brorsan flyttat ut till västkusen har vi nu pli på Sveriges tre största städer. I helgen var det i alla fall dags för mig att bege mig ut till Göteborg för att hjälpa brorsan få ordning på sin nya lägenhet.

Det är någonting med Ikea-möbler som gör att man känner sig lite extra manlig. Det ska plockas fram skruvmejslar, hammare, insexnycklar, måttband och blyertspennor. Kartonger slits upp, ritningar läses och tolkas och allt från bastant trä till plywood hanteras. Det känns riktigt bra att få använda händerna ibland, man gör det alldeles för sällan annars.

Nästa dag blir det dags att göra vad göteborgare brukar göra i deras stad. Vi åker spårvagn, beklagar oss på betalningssystemet, spatserar utmed shoppinggatorna och sätter oss vid ett fik eller två.

Mot söndagskvällen är det dags att bege sig hemåt igen. När jag stiger av SJ-tåget känner jag faktiskt att jag kommit hem när jag placerar min fot på plattformen vid spår 17 i centralstationen i Stockholm.