Walk the walk

Kommer ut från ett fik på Hötorget med en värmande kopp kaffe i handen. Ser vid ögonvrån två män som går lite osabilt till höger om mig. De ser mig och ropar något fyndigt som jag varken kommer ihåg eller bryr mig om, jag fortsätter min väg mot centralen och får ryggen mot paret.

Uppenbarligen har jag gjort nåt fel då en av männen brölar; sen får jag någonting kastat mot bakhuvudet - kan ha varit en brödbit.

Här förstår jag vad som håller på att hända och vänder mig om. Jag ser ut att vara/är arg. Plockar fram en filmreplik ur reptilhjärnan. "Vill ni verkligen göra det här grabbar?"

Vi kör arga leken en stund. De skrattar och går iväg. Jävla svin.

Lugnar ner mig med att skriva av mig och utnyttja min tvättid. Det här är faktiskt första gången jag känt mig trängd i Stockholm, och min tur höll i sig i och med att det inte hände något, men nu är jag i alla fall mer av en Stockholmare med tanke på alla historier man hört.