Vilken rolig nyhetsdag

En massa roliga nyheter idag. Alla kanske inte komiskt roliga, snarare tvärtom. Men flinet sitter där i ansiktet ändock.

Först ut är den eminenta Maud Olofsson. Hon är upprörd över arbetslösheten bland ungdomen. Hon tycker att Aftonbladets artikelserie om den förlorade generation är skrämmande och upprörande. Det där kallas kvalificerat skitsnack. Maud Olofsson vill själv försämra ungdomarnas anställningstrygghet genom att införa ett system liknande den i Frankrike (som fått miljontals fransmän att gå ut i protest). Det lär ju knappast öka chanserna för ungdomar att behålla ett jobb...

Näst ut är den danska premiärministern Anders Fogh Rasmussen. Han betecknar den tragiska bortgången av en ung dansk soldat som ett terrordåd. Någon har visst glömt att berätta för herr Rasmussen att han skickat ut unga soldater i krig. Och i krig dör faktiskt folk. Det är inte terror det handlar om. Rasmussen skickade kallblodigt ut danska döttrar och söner till Irak fullt medveten om att några av dem inte kommer att återvända. Det är krigets sanning.

Sedan har vi en riktig fullträff. Var lat på jobbet, då arbetar du bättre. Det har vi sagt hela jäkla tiden. Det är inte så att vi -vill- vara lata, vi gör det bara för att bli bättre på jobbet.

Sen tycker jag att Sevillas målvakt Anders Palop borde vara tacksam för ölen och whiskeyn. Det handlade aldrig om någon attack, bara om service.