Video Games Live till Sverige

Video Game LiveJag har varit en flitig besökare och förespråkare av spelkonserten Play!. Första gången arrangemanget var i Stockholm var det rena njutningen, andra året kändes dock konserten mycket stelare, mer kommersiell och framför allt rätt pretentiös. Tyvärr.

Som tur är verkar konkurrenten Video Games Live vara på väg mot Sverige. Kollar man på turnéschemat för i år så ser man att Sverige står listat, inget datum är dock ännu bestämt. Troliga hållplatser blir antingen Malmö eller Stockholm då dessa städer anordnat spelkonserter tidigare, själv håller jag tummarna för Stockholm i och med att jag bor här.

Nu finns det dock nackdelar med Video Games Live också, konserten är om möjligt ännu mer kommersiell än Play!. Tempot i låtarna ska gå fort och man ska hinna med mycket. Allt för att senare sälja skivor där musiken först då kommer till sin rätt. Positivt är dock att konkurrensen lär pressa Play! till bättre upplägg, samtidigt har Video Games Live en skön opretentiös hållning i musikvalet.

Visst måste man inse att spelmusik inte kommer att hanteras respektfullt på väldigt, väldigt länge. Tolkningar och tempoval kommer alltid att förstöra intrycket. Men det gäller ju att taga vad man haver. Och har vi tur kommer vi från och med i år att få två konserter att välja mellan.