Vickan och Dickan


Via wille

Jag trodde verkligen att rapporteringen om det stundande kungliga bröllopet skulle bli bättre. Första dagen var ju överraskningarnas, glädjens och första sidornas dag. Och vid dag två skulle media vakna och tänka efter. Till min besvikelse blev det inte så.

Jag menar, fanns det verkligen ingen redaktör på de stora tidningarna som inte kom på tanken att åtminstone doppa ett finger i det här smutsiga spelet? Har alla valt att ignorera förlovningens etikett?

Victoria, en vuxen och självständig kvinna, var tvungen att be, först pappa om lov, och sedan regeringen. Det är ju helt jävla absurt. När samhället ser ner och bekämpar den så kallade hederskulturen går Sveriges kronprinsessa till pappa och frågar om lov att gifta sig. It doesn't add up!

Inte blir det bättre av att det finns folk som Dick Erixon som menar att kungabarnen har för mycket frihet. Man ska ju inte gifta sig med någon från pöbeln:

"Bara om monarkin med traditionens och historiens tyngd är avskild från, och upphöjd över, folket kan monarkin fungera som en konsensusbevarande institution inom ramen för en i övrigt demokratisk stat."

Jebus freakin' Christ! Vad är det för värld vi lever i?