Veckan som gått

Det är väl ingen hemlighet för er som följer mina webbäventyr att jag varit borta i någon vecka. Det kändes som att det behövdes, en paus från web 2.0 och allt vad det innebär, och detta av en anledning givetvis.

Sedan förra veckan har jag skiftat arbetsplats, jag avslutade på DICE och Battlefield Heroes på fredag och började ett nytt kvalitetssäkringsäventyr hos en ny kund (mer om det senare kanske, när jag har något att berätta). Som konsult innebär ett sådant byte oftast att man får hårdplugga den nya kundens behov, arbetsmetoder, verktyg och allt annat som kan tänkas vara nödvändigt. Det är tufft i början och man har rätt mycket att tänka på. Bloggen, mikrobloggarna, facebook och till och med eposten fick gå på sparlåga. Istället brände jag min hjärna på att nörda ut mig ordentligt - det är avstressande att få läsa, spela spel som man missat, kolla in extramaterial på dvd och allt detta med en påse chips och en burk öl i handen.

Nästa vecka ser bättre ut. Det blir att dra iväg till biografen och kolla in District 9 och kanske hinner jag med en film till. Till mitten av veckan blir det en kräftskiva med kollegorna på HiQ - och sånt är alltid lite av en balansgång. Man vill släppa loss och festa, men så har man en arbetsdag nästa morgon. Vi får se om det blir yin eller yang som kommer att stå segrande ur den striden.

Mitt lilla youtube-klipp har för övrigt fått mig att bli sugen på liknande infall i framtiden. Inget regelbundet eller så. Men något som kan funka som en lektion i lite basic videoredigering. Jobbet har en kurs i ämnet till hösten, den ska jag inte missa.

Det här blev ett väldigt dagbokaktigt blogginlägg märker jag nu. Borde skriva mer sådana tror jag. Det är elitiskt att inta inställningen att folk som skriver om vad de åt till frukost på morgonen, som visar upp bilder på dagens outfit eller som visar upp sin shopping är idioter. Jag vill gärna tro att bloggosfären heter som den gör för att vi är välkomnande och öppna för alla former av personliga uttryck. Stop hatin' and start participatin', säger jag med min bästa Vanilla Ice-imitation.