Varning för Boxer

sverker_liten.jpgDet känns som att det blivit dags för ännu ett Sverker-hot. Med tanke på att mitt inlägg om bredbandsbolaget blivit ett av mina mest lästa tänker jag bjuda på ännu mer konsumentjournalistik.

Akta dig för Boxer om du inte bor under optimala förhållanden. I mer än ett år har familjen brottats med Boxers marksända digitalkanaler för att slutligen inse att vi förlorat slaget.

Problemen är många. Till en början dyker ett antal av de utlovade kanalerna aldrig upp hos oss. Vi ringer och frågar varför och får till svar att det kan bero på mycket. Antennens riktning, antennens typ, typen av kabel som går mellan vår antenn och tv:n. Och så vidare. Vi biter i det sura äpplet och köper en ny antenn som Boxer rekommenderat, vi riktar den med hjälp av en kompass och en teknikervän, vi skaffar den typ av kabel som ska fungera optimalt. Det ser ljusare ut - vår boxer hittar alla utlovade kanaler.

Sen upptäcker vi alla andra problem. Det räcker med en droppe regn eller vindhastigheter över 2 m/s för att våra marksända kanaler ska börja strula. Bilden pixlas, hackar, försvinner, ljudet försvinner, kommer tillbaka, hackar och ingenting funkar som det ska om det inte strålar en sol på himmelen. Fast inte ens det för länge - för då börjar problemet dyka upp igen.

Samtalen med Boxer fortsätter och de ber om ursäkt för problemen utan att göra något åt dem. De nämner att deras tjänst faktiskt funkar under optimala förhållanden - vilket vi märkt.

Och här är mitt tips till er. Skaffa inte Boxer om ni inte bor inom en en kilometers radie från sändaren, se till att väderförhållandena närmar sig vakuum för att undvika störningar och skaffa den mest state-of-the-art-utrustningen ni kan hitta. Då funkar Boxer. Kanske.

Annars kan ni undvara er den onödiga stress vi gått igenom och helt enkelt sikta på gammal hederlig satellitsänd digital-tv. Det har vi nu gjort, och känslan av att befrias från Boxer bringar ett leende på våra läppar. Nu ska vi kolla på tv på riktigt, det var länge sen...