Var femtifyraåring överviktig

OK, så rolig är inte nyheten egentligen. Det handlar om överviktiga fyraåringar och rubriken är "Var femte fyraåring överviktig".

Inget ämne som intresserar mig och då väljer jag att höra "var femtifyraåring överviktig". Det här leder då till en hel del förundran. Vad menar mina öron när de hör att var femtifyraåring är överviktig. Är det en fråga? Då borde ju frågan ha varit "var femtifyraåringen överviktig?"

Eller pratar vi förtid? Att femtifyraåringen var överviktig? Nej, det stämmer inte heller. Och vilken femtifyraåring pratar vi om egentligen? Är det en hon, en han eller ett det? Papegojor och sköldpaddor blir ju väldigt gamla, handlar då det här om ett överviktigt husdjur?

Hade jag varit en maskin så hade rök kommit upp ur mina överhettade kretsar.
Nu kan jag istället fortsätta filosofera.

Var femtifyraåring överviktig.

Visst, om ni säger det.