Välkommen tillbaka Planet Moon

Armed & Dangerous - RexusPlanet Moon Studios tillhör ett av mina absoluta favoriter bland spelutvecklare. Jag visste det inte då, när jag blev förälskad i Shiny Entertainments MDK, men det var ett Planet Moon-spel jag lirade.

Teamet som arbetade hos Shiny Entertainment med MDK valde året 1997 att starta eget. Så föddes Planet Moon Studios.

Sedan dess har de gett mig ett fantastiskt spel i Giants: Citizen Kabuto och ett underbart komiskt, charmigt och stört spel i Armed & Dangerous.

Efter de två spelen skiftade Planet Moon av någon anledning fokus till att endast utveckla spel till Sonys Playstation Portable och de försvann då ur radarn.

Ett spel släpptes, Infected, det blev dock aldrig någon succé. Även om tanken var god.

Idag har det återigen blivit dags att lägga fokus på Planet Moon Studios. Företaget har nämligen annonserat att de återigen ska bredda sig och utveckla spel till större format än PSP:en. Det är mycket goda nyheter.

Förnuvarande är ett sista PSP-exklusivt spel under utveckling, ett spel som känns mer som ett själlöst inkomstbringande projekt istället för något typiskt Planet Moon. Afterburner: Black Falcon släpps till våren. Efter det är det dags att återvända till gammal god form i ett ännu hemligstämplat projekt lovar företaget.

Jag hoppas nästan att det spelet inte ska vara en uppföljare. Planet Moon Studios är världsbäst på nyskapande spel med underbar dialog och underfundig humor. Fler spel av den typen vill jag väldigt gärna se.