Uppdatera din Qtek

Det låter tufft med en smartphone, som om det vore något alldeles extra. Jag gick på det och köpte en sådan för några månader sen. En Qtek 8310. Till en början var det en drömmobil, speciellt den fantastiska skärmen lockade blickar och suckar. Men ganska snart upptäckte jag att telefonen[1] var en buggig historia. Konstanta krascher och problem fick mig att tröttna rejält.

Varför uppdaterar du inte bara firmware? Föreslog man.

Jo, för att supporten hos Qtek suger. Det gäller att registrera sin telefon innan man får tillgång till support och uppdateringar. Fair enough, om det hade varit möjligt det vill säga. Grejen är att Qtek/HTC har ett förbannat avtal med några som heter Brightpoint, har du inte köpt din telefon från dem får du ingen support. Jo, precis så illa är det. Jag straffas som kund för att jag köpt min telefon från fel ställe.

Vad tvingas jag då att göra? Jo, jag söker mig till nätets skummare tillhåll på jakt efter en firmware som borde ha erbjudits mig från det företag jag stöttat genom mitt köp.

Och till slut hittar jag det. En guldgruva för alla oss Qtek-ägare som inte haft med Brightpoint att göra. Efter senaste firmwaren fungerar nu min telefon som den ska. Och det knappast tack vare idiotiska Qtek/HTC.

Istället är det SmartMobile.se som får ta emot all beröm!

  1. Som drivs av Windows Mobile 5 []