Upp och ner i dalbanan

hangover.jpgI Arkansas tog en tur med berg-och-dalbanan X-Coaster en obehaglig vändning skriver Aftonbladet. Strömmen bröts nämligen och åkarna fastnade hängande upp och ner i 30 minuter, 45 meter över marken.

Jag kan smått relatera då jag var med om en liknande händelse med Lisebergs gamla Hangover. Som tur är fastnade man inte upp och ner den gången, strömmen avbröts när vi var halvvägs och vi fastnade då i slutet av banan med 45 graders lutning. Själv hade jag den bättre turen att sitta med ryggen på sätet och då kändes det nästan som att man sjönk ner i en skön soffa ett tiotal meter över marken. Värre var det med de som hängde med ansiktet mot oss, hos dessa åkare fick bröstet ta kroppstyngden och det kan jag tänka mig var rätt obehagligt de tjugo minuterna vi var fast.

Efter småpanik sattes strömmen igång igen i alla fall och som kompensation erbjöds vi en extra runda, någonting som inte uppskattades av alla, det roliga är att ingen hade något val, eller tid att protestera.

Själv är jag än idag rätt förtjust i berg-och-dalbanor. Helst riktigt grymma sådana där man inte längre vet vad som är upp eller ner, bak eller fram, ut eller in. Tyvärr hänger inte kroppen med längre i lika stor grad, det är oftast jag mår illa efter en åktur, något sådant skedde aldrig för bara fem år sen. Sluta åka tänker jag dock ännu inte göra. Drömmen är ju att prova på både Tatsu och Superman.