Twilight Princess avklarat

midnaIgår kväll, efter 52 timmar speltid, lyckades jag äntligen klara The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Inte till hundra procent, ännu. Lyckligtvis. Men när sista utmaningen låg där framför mig kunde jag inte låta bli att ta mig an den och därmed nå slutet.

Jag har fortfarande åtta rum kvar i Cave of Ordeals, tre insekter att hitta, 12 spöken att döda och fem hjärtan att fylla. Det är en del kvar och jag återkommer gärna till min sparfil för att fortsätta.

Ska man göra en topp 5-lista på Zelda-spelen så skulle min se ut ungefär så här:

1. The Legend of Zelda: A Link to the Past
2. The Legend of Zelda: The Wind Waker
3. The Legend of Zelda: Twilight Princess
4. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
5. The Legend of Zelda (NES)

Det Twilight Princess gör är helt enkelt att sammanfatta höjdpunkterna av serien. Fördelarna är de många topparna och igenkänningheten. Nackdelen är att spelet är mindre egensinnigt än de andra spelen i serien.

Minnesvärt i detta spel är statypusslet som var svinsvårt, Cave of Ordeals som är utmanande till fingertopparna, Snowpeak Ruins som går ifrån mallen, Double Clawshot som är coolaste verktygen på länge, Ball and Chain som är tyngsta vapnet någonsin, handlingen som äntligen vågar vara lite mörk och karaktärerna Midna, Yeti och Yeta som är så där härliga att man vill krama dem.

Detta är ett spel som rekommenderas till alla gamers där ute.