TV8, ni har de tittare ni förtjänar

TV8 satsar stort på att locka tittare. Påstår de själva. Deras satsning har dock egentligen bara lett till en sak. Folk som gillar kanalen gillar den numera ännu mer. Om inte TV8 förstår att deras satsningar endast känns lockande för dess egen målgrupp förtjänar inte kanalen fler tittare.

Lars Adaktusson, Cristina Stenbeck och Bert Karlsson.

  • Lars Adaktusson - högerjournalist och en obehaglig typ, tycker jag. Det tycker inte TV8:s målgrupp. De är nog rätt nöjda. Själv ryser jag varje gång Adaktusson talar. Hans världsbild är inte min om vi säger så.
  • Cristina Stenbeck - Nyliberal ultrakapitalist och en obehaglig typ, tycker jag. Det tycker inte TV8:s målgrupp. De ser en framåtdriven iskvinna som inte ens hade tid att sörja sin far eftersom affärerna skulle skötas och de beundrar detta. Själv mår jag rätt illa.
  • Bert Karlsson - slemmig kapitalist och en obehaglig typ, tycker jag. Det tycker inte TV8:s målgrupp. De skrattar gärna åt den dumma paddan som säger de där dumma sakerna. Bert själv bryr sig inte, självrespekten är till salu.

Om nu TV8 önskar öka tittarsiffrorna så kan jag tycka att de ska bredda sina profiler. Programchefen Thomas Hall säger följande till Dagens Media:

"Självklart finns det enklare sätt att snabbt driva in tittare, till exempel med hjälp av sex och våld, men det vill vi inte ägna oss åt. Vi vill vara en aktualitetskanal."

Det finns ett ännu enklare sätt att driva in tittare och ändå fortsätta vara en aktualitetskanal - ge upp den politiska agendan och bredda kanalen. Ge utrymme åt olikatänkande och låt gärna dessa debattera med varandra. Vad sägs om ett så nytänkande format som att låta program med motsatta politiska åskådningar drabba samman en gång i veckan? Till exempel.

TV8, ni är små eftersom ni riktar er på en alldeles för homogen målgrupp. Det finns inte så många Östermalmare i Sverige som ni tycks tro. Bredda er! Nu vet jag självklart att ni inte kommer att lyssna. Nästa rekrytering kommer säkert att vara Johan Staël von Holstein. Och då kan ni gott forsätta vara små.