Trött på att blogga

Jag tror att jag har kommit på varför jag inte bloggat på riktigt, riktigt länge. Det har nog med mitt sjukliga motstånd mot allt det som är på modet. Det är populärare än någonsin att blogga, därför har jag tappat sugen.

Det känns pretentiöst, jag var ju knappast den första bloggaren i världen, tvärtom var det just det faktum att bloggandet började bli på modet som jag upptäckte Bloggi och bestämde mig för att börja själv. Men nu när Sveriges dags- och kvällstidningar själva börjat "blogga" så känns det som att jag inte vill vara med längre.

Journalisterna har stulit... någonting. Underground har blivit mainstream.

Jag har funderat på Podcasting... men nej. Jag gillar inte att höra min röst när den kommer ut från datorn, radion eller vilken elektronisk apparat det må vara. Jag har sett att det finns ett nytt fenomen med namnet vblog, eller videoblog. Även här måste man ju öppna på munnen och säga någonting (eller?) och då är det kört.

Dessutom älskar jag ju att skriva.

Att blogga eller att inte blogga? Hamlet hade säkert aldrig frågat sig den frågan, han är för filosofisk för vardagliga problem.
Det vet väl alla.