Transformers

transformers.jpg

Smygvisningar är riskabla projekt. Tanken bakom är att generera buzz omkring en film och därmed driva på biobesökarantalet inför den "riktiga" premiären. Det kan dock lika gärna ha motsatt effekt, att man ser en film och sedan varnar umgängeskretsen från att se den.

Jag kollade på Transformers igår.

Undrar om inte Emma Grey Munthe säger det bäst. För jäklar vilken åktur man var med om igår! Transformers rockar sockarna från dina fötter. Fullt ös, medvetslös. Loud noises! Precis rätt ton i humorn. Starka kvinnor och män. Skådespeleriet!! Och andra euforiska utrop.

Jag behöver väl inte dölja min förtjusning? Det här var en av få filmer som jag kände att jag gärna betalar för att se igen. På bio självfallet, för faktum är att det vore en synd att spara specialeffekterna och den grymma ljudbilden till lilla tv:n i vardagsrummet. Det här är en film att uppleva på den stora duken i 5.1.

Det kommer självfallet att påpekas att filmen inte är alldeles lik vår gamla goda tecknade serie, faktum är att klagomålen redan idag finns att hitta omkring webben. Min reaktion är... who gives a damn? Det här var nog den bästa rekreationen vi kunde hoppas på. Och nu säger jag det inte i besviken ton, utan jag menar det verkligen, Transformers kunde inte ha blivit bättre.

Det enda man kan rekommendera är gå och se! Nu, innan det är försent, innan filmen hamnar på dvd. Och tänk inte ens tanken på att ladda ner Transformers för att kolla in den på lilla datorn. Det vore en skymf mot detta tekniska mästerverk. Det kommer att hagla Oscars, sanna mina ord.

Shia LaBeouf är banne mig 2050-talets Jack Nicholson. Håll sedan ett öga på Megan Fox och Rachael Taylor, vi kommer att se mer av dem. John Turturro är ett komiskt geni. Hugo Weavings röst är fortfarande förtrollande. Och USA-Ior gör Optimus Primes röst.

Och för all del, missa inte eftertexterna. Det dyker upp ett och ett annat trevligt klipp.