Trailermusik: 300

Det var någonting med musikvalet till 300-trailern som verkligen fångade ens uppmärksamhet. I mitt fall så pass mycket att jag ville ha låten. Dum som jag är köper jag filmens OST[1] utan att först ifrågasätta innehållet.

Det jag fick hem var just musiken från filmen, självfallet exklusive trailermusiken. Nu spelade Tyler Bates hårda musikaliska arbete ingen som helst roll längre. Jag hade köpt en förbannad skiva med 25 låtar, problemet var bara att jag inte fick just den låt jag ville ha till en början.

Lösningen blir de olagliga alternativen. Jag söker på "300 trailer music", får ett antal träffar, klickar på första bästa och sedan påbörjas nedladdningen av Nine Inch Nails Just Like You Imagined i grym kvalitet. Det är så enkelt, så självklart att man nästan känner sig dum som inte gjorde så till en början.

Musikbranschen måste förstå hur krångliga deras tjänster är och hur enkla piratalternativen är i jämförelse. Vi bankar in budskapet om att det måste vara enkelt och billigt att köpa musik, men det är otroligt nog ingen som lyssnar. Hur detta går ihop kan jag bara inte förstå.

Det är bara att trösta mig själv och er med lite hårda toner från NiN:

  1. original soundtrack []