Them JAS-piloter har det lätt

Det känns som att helgen borde ha tagit slut. Att då få en extra dag är bara ren lyx. Men så är det antar jag när man haft ett ovanligt aktivt veckoslut med jobbkonferens och annat kul. Som exempelvis en provtur i JAS-simulatorn som jobbet utvecklar.

Piloterna har det allt lite lättare än vad man tror. Jag har självfallet all respekt för deras fokus-, koncentration-, simultanförmåga och fysik. Men det var definitivt svårare förr. Nu kunde jag rolla, loopa och ge den lede fi en omgång. Spännande, lärorikt och lite skrämmande. Det är väldigt avancerade maskiner vi har med att göra.

Jag gillar att smått överdriva verkligheten och råkade nämna i min facebook-profil att jag kommer att flyga JAS till helgen, samtidigt som jag passade på att utelämna ordet "simulator". Fick lite förvirrade svar tillbaka från några vänner som undrade om jag hade sysslat med något som jag inte talat om. Påminns återigen om att det gäller att vara försiktig när man uttalar sig i skrift.

På tal om facebook. Vad gör man om någon har lagt till en som vän, men som troligen misstagit sig ganska rejält? Jag var ärlig och svarade på ett hej, trots att det var en främling som hade skickat ett meddelande till mig. Och nu tror den här personen att vi faktiskt känner varandra. Ska man låtsas som att det regnar? Eller är det det sura äpplet som det gäller att bita i?