The Pirate Google

Den nya Pirate Bay-sajten är online, och inspirationen från Google är tydlig. Det är nästan barnsligt enkelt att använda version 2.0 av torrentportalen och samtidigt är sajten blixtsnabb i skrivande stund. Dessutom är sökmotorn något av ett under då den kunde hitta allting jag sökt efter, till och med mer obskyra tv-program och spel.

Med tanke på att den nya fildelningslagen träder i kraft om ganska exakt en månad så visar The Pirate Bay med all önsvärd tydlighet att de inte är rädda, och att de ärligt talat ser lagen som tandlös. Här måste jag hålla med då lagen inte riktigt hänger med i svängarna. The Pirate Bay förmedlar torrent-länkar, aldrig några filer, hur skall detta tolkas? Det är i skrivande stund ingen som vet.

Det känns som om Antipiratbyrån borde bli rädda och sätta igång med att pressa sin egen industri. Det har nog aldrig tidigare varit så enkelt att ladda ner piratprogram, musik, spel och filmer som nu. Antipiratbyrån borde jobba på att göra det lika enkelt för oss konsumenter att få tag på samma filer lagligt, och framför allt billigt.