The Legend of Zelda: Twilight Princess

The Legend of Zelda: Twilight PrincessNog fick vara nog. Wii går inte att få tag på, konsolen blir nog tillgänglig först någon gång i april är det krystade svar jag får när jag frågar en säljare om hon vet något.

Vem orkar vänta när Twilight Princess står i spelhyllorna och stirrar?

I fredags var det löning. I fredags var det dags för ett inköp av The Legend of Zelda: Twilight Princess till Gamecube.

Sedan dess har jag gått omkring i ett töcken. Jag har inte fått överdrivet mycket sömn, dessutom är det en massa pussel som fastnat i hjärnan i jakt på en lösning.

Twilight Princess är episkt. Jag håller fullständigt med kollegan Jonas Högbergs betyg 10/10 i Super PLAY #131. Spelet har fullkomligen tagit över min fritid och jag måste spela vidare, hjälpa den där Gorgon-ungen som blivit övergiven, ta mig ett snack med Midna bara för att höra hennes underbara röst, försöka lösa mysteriet med Twilight-attackerna och allmänt bara upptäcka den senaste varianten av Hyrule och dess befolkning.

Jag har för nuvarande klarat av de tre första templen, fått tag på Master Sword och rankat in 18 timmar i speltid. Twilight Princess har faktiskt nyss börjat. Det är nu spelet har slutat leda mig vid handen, det är nu jag kan gå, rida eller springa vart jag än vill. Det är nu jag kan upptäcka det här mästerverket på egen hand.

Speltiden tickar iväg och jag hittar alltid något nytt. Händelser inträffar som gör mig uppriktigt rörd. Vyer skådas som gör att jag drar efter andan som om jag varit där och sett det med egna ögon.

Jag kommer aldrig att förstå folk som inte spelar Zelda-spel av princip. "Har man spelat ett så har man spelat alla". Till er säger jag, ni missar något alldeles extra.

Twilight Princess-regissören Eiji Aonuma var på väg att säga upp sig från Nintendo efter kritiken han fick i och med The Wind Waker. Shigeru Miyamoto lyckades övertyga honom om att stanna. Det är nog det bästa beslut Miyamoto tagit sedan han skapade Zelda-serien.

The Legend of Zelda: Twilight Princess är series bästa spel. Ett best-of med förvånansvärt mörka undertoner och som alltid mästerlig speldesign.

Vetefan om det blir bättre än så här.

Vi väntar ivrigt på det enda spel som kommer att bräcka Twilight Princess, nämligen uppföljaren till Wii.

Vi ses i Hyrule.