The Kingdom recenserat

Min första filmrecension har nu publicerats hos Bloggywood. Det föll sig som sådant att jag fick ta mig en koll på The Kingdom, en amerikansk film om arabisk terrorism. A match made in heaven.

The Kingdom börjar väldigt lovande med att måla upp en pedagogisk bild av kungadömet Saudiarabien och dess förhållande med USA. Sedan kommer den stora terrorattack-scenen och ens förväntningar skjuter i höjd. Efter det faller tyvärr filmen i gamla invanda spår. Inget ont om actionsekvenserna, men jag hade förväntat mig en politisk kommentar - eller åtminstone en reflektion. Kvarstår dock är endast benhård och snygg action.

De två sista uttalade meningarna i filmen sätter dock fokus tillbaka på politiken. Och då är det alldeles för sent. The Kingdom ger ett splittrat intryck.

Ett förbehåll att som arab se denna film är annars den dialog som inte ges utrymme i undertexterna. Här får de arabiska skådespelarna aningen mer djup, och samtidigt känner man sig hyfsat nöjd över att vara den ende i biografen som egentligen förstod vad som nyss sades.

Mer om vad jag tyckte om The Kingdom kan man läsa om i min recension hos Bloggywood.