The Boondocks

Har just sett färdigt det första avsnittet av The Boondocks på ZTV. Jag tror att det här blir en serie att följa. Bitsk satir är alltid kul. Tecknad sådan extra så. Bevisligen tar världen tecknad satir på större allvar än filmad sådan. Och The Boondocks ger sig redan i första avsnittet in på att uppröra så många (amerikaner) som möjligt.

Jesus var svart.
Ronald Reagen är djävulen.
Och 9/11 är en regeringskonspiration.

Det här bara under premiärsavsnittet. Dessutom hinner man skratta åt de svarta och vita stereotyperna i det amerikanska (även det globala kanske?) samhället och Irak-kriget blandas elegant in i handlingen.

Mycket att smälta, men jag gör det med nöje.

Läser in mig hos Wikipedia att The Boondocks började som en tecknad serie i en universitetstidning för att sedan flytta över till ett hip-hop-magasin. Runt 1999 slog den igenom i USA på allvar. Tydligen var Sony Pictures inte sena med att köpa tv-rättigheterna till serien och förra året debuterade den animerade The Boondocks i Cartoon Network.

Missa inte nästa avsnitt. Jag antar att den visas samma tid på samma kanal om en vecka. Vilket blir måndag, klockan 21:00 på ZTV.