Sydsvenskans dansskola

Sydsvenskans webb-tv har börjat med ett inslag som heter dansskolan. Riktigt varför en nyhetsmedia satsar på en dansskola vet jag inte riktigt, men med tanke på det första avsnittets tema - Michael Jackson-moves - så vågar jag gissa att man egentligen är helt ointresserad av dans och desto mer intresserad av att tjäna klick på artistens död.

Rent allmänt är tidningarnas webb-tv bortslösad bredband. Jag är intresserad av nyhetsmedier för nyheternas skull, istället får jag min upplevelse fördummad av annat skräp, särskilt Aftonbladet och Expressen är skyldiga till detta. Även om jag inte är den som tror på gammelmedias död så tror jag att den kris som branschen upplever hänger på att man i panik försöker göra allt istället för att fokusera på det man är bra på. Resultatet är banankaviar när man egentligen bara ville ha lite kaviar.

Åter till dansskolan. Jag kan tycka att ska man satsa på webb-tv så ska man ta steget fullt ut. Sydsvenskan ger mig dock ingen möjlighet att varken embedda eller kommentera filmklipp. Jag är en passiv åskådare och saknar möjlighet att tala om för Sydsvenskans redaktion att lägga av med dumheterna och istället satsa på nyhetsbevakning, tur att man har en blogg. Dansskolan är dock humor - på det där smått pinsamma sättet som jag gillar - därför blir det självfallet en länk som tack.