Sveriges bästa spelskribent

petterhegevall.jpgÅrets bästa spelskribent utsågs vid Spelgalan 2008. Äran gick till Gamereactors Petter Hegevall och stora gratulationer är synnerligen på plats.

Ett antal obehagliga elitister i den värld jag väljer att kalla spelgemenskapen har dock satt smolk i bägaren. Dessa anser nämligen att Petter Hegevall inte förtjänade priset och att han endast vann eftersom han lyckades locka en yngre grupp röstande som förlöjligas med öknamnet "webbhallen-fjortisar".

Sådant beteende irriterar mig till vansinne, och ett inlägg hos spelbloggen Gaminglife gör allt det behöver göra för att visa på just varför Petter Hegevall är en värdig vinnare. Läsning rekommenderas varmt.

Petter har inte endast en lång och trogen karriär som spelskribent, han är dessutom en erkänt framgångsrik tidningsmakare vilket både Missil och Gamereactor bevisat. Med Gamereactor har Petter fokuserat på en publik som kanske inte normalt läser fackpress, och det har utan tvekan berikat och breddat vår bransch. Och det är i min mening sannerligen fel att tro att Petter Hegevall lyckades ta priset som Sveriges bästa spelskribent endast på grund av röster från en yngre kategori läsare, hans vinst visar snarare på att han varit bättre på att locka en bred skara läsare och på så sätt säkrat en vinst där andra skribenter kanske varit mer nischade.

Alla Spelgalan-vinnare hittar ni för övrigt i listan nedan.

Årets speltidning: Level
Årets spelskribent: Petter Hegevall, Gamereactor
PEGI-ambassadör: Boo FF P13U
MDTS Hederspris 2008: Stefan Lampinen
Mobila spel: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Barn & familjespel: Lego Star Wars: The Complete Saga
Musik: Guitar Hero III: Legends of Rock
Sport: Skate
Racing: Forza Motorsport 2
Action: Call of Duty 4: Modern Warfare
Äventyr: Okami
FPS: Bioshock
Plattform: Super Mario Galaxy
Rollspel: Mass Effect
Onlinespel: Call of Duty 4
Strategispel: World in Conflict
Beat 'em up: Virtua Fighter 5
Pussel: Portal
Årets svenska tekniska prestation: World in Conflict
Årets svenska grafik: World in Conflict
Årets svenska spel: World in Conflict
Årets spel: Super Mario Galaxy