Stockholm live, ojämn underhållning

Varför ska det vara så svårt att klippa ihop en halvtimme humor? En ny säsong av Stockholm live hade just premiär och som vanligt var kvalitén väldigt ojämn.

En sak som förvånar mig är alla avbrott. Inslaget "Bert-cam" sög, samtalen vid baren var inte roliga och den avslutade sången var det uppenbarligen ingen som fattade eftersom det inte hördes minsta fniss.

Bättre ställt var det med ståuppkomikerna. Peter Wahlbeck fick mig förvånansvärt nog att skratta och André Wickström hade sina poänger. Tyvärr höll inte Kodjo Akolor samma nivå som när jag såg honom vid julmiddagen förra året - varför tog du inte med banktjänstemanskämtet eller kostymskämten Kodjo? Och varför kapade du av spärrvaktrutinen just när den börjat bli rolig?

Första avsnittet av "nya" Stockholm live lämnar en besk smak av besvikelse och jag tror inte att det blir bättre i framtiden. Tydligen ska man köra med det här nya formatet och jag förstår inte varför.

Stockholm live ska handla om ståupp, skippa de tråkiga utfyllnadsinslagen och gå tillbaka till ert gamla upplägg. Och se för guds skull att göra er av med "studiomannen" och synsam-killen. För många ansikten i rampljuset stör.