Spelmusik galore på SpotifyEn gång i tiden hade jag en liten kollaborativ spellista med spelmusik jag kunde hitta på Spotify. Det här var på den gamla goda tiden när man var tvungen att vara inbjuden för att vara med och leka, och där hela den här grejen med licensierad och laglig musik inte var så noga. Allt var ju ett enda stort betatest, så vem brydde sig?

Den listan dog en bra död. Spotifys licenshantering bidrog rejält, och dödsstöten kom när någon tyckte att det här med kollaboration var samma sak som att radera hela skiten.

Jag började om. Med en låst spellista och endast de licensierade låtar jag kunde finna. Det tog över ett år att komma i en ordning som liknade den gamla, och sen dess har jag bara fortsatt. Numera har jag en så pass omfattande samling att jag tror att min spellista är världsunik. Med över 3000 låtar och en speltid på över sex dygn har alla gamers väldigt mycket att se fram emot. Och bättre blir det. 2010 har varit en guldålder för strömmande spelmusik, materialet som släpps till Spotify är numera så omfattande att jag har svårt att hänga med. Ändå är Gaming on Spotify en riktig guldgruva.

Här hittar du spelmusik från sådana spel som Silent Hill-serien, The Sims 3, Command & Conquer-serien, Mirror's Edge, Halo-serien, Dragon Age: Origins, Mass Effect, Hitman-serien, Viva Piñata, Street Fighter 4 och så mycket, mycket mer.

Och någonstans här behöver jag din hjälp. Har jag missat något spel eller någon speciell låt? Tipsa då gärna genom alla sätt du kan komma på. Nu när jag faktiskt uppnått en rätt hög nivå på spellistan vill jag helst inte tappa. Det du borde göra är att prenumerera på Gaming on Spotify och sedan kolla ifall jag missat din favorit.

Det jag saknar annars är en metod att få ordning på den massiva mängd spelmusik jag samlat, playlist folders är inte den lösning som jag tror fungerar, men någonting måste jag komma på. Ett hett tips är annars att köra CTRL+F och filtrera dig fram till din favortispelmusik.