Spel är kultur

Tur att jag var ute och reste idag, annars hade jag nog aldrig köpt en tidning. Valet föll på Aftonbladet (det står ju oberoende socialdemokratiskt där någonstans och det rätt ovanligt med aningen vänsterinriktade kvällstidningar...).

Och där, sidan 4. Spelet räddade mitt liv läser jag. En kulturartikel av poeten Jenny Morelli som faktiskt behandlar spel ur en synvinkel som jag känner mig bekväm med - inte som en leksak med andra ord utan som vilken annan vuxensyssla som helst.

Två av världens bästa spel förärades - Grim Fandango och Psychonauts.

Jag hittar inte artikeln i Aftonbladets sajt och hoppas att den dyker upp så småningom. Tills dess rekommenderar jag ett köp av dagens tidning och en genomläsning.

Spel är kultur, även om det är få (bland annat jag) som inser detta.