Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line

Hur många människor dödar du under en runda av din favoritshooter? Vad är anledningen till att du gör detta? Är du god och de, de onda? Eller är du en massmördare värre än de du tagit på dig att stoppa? Vad gör obönhörligt massmord med en människa? Lyder du som soldat bara order, eller har du något moraliskt ansvar?

Are you having fun?

Spec Ops: The Line är ett ovanligt spel, det försöker svara på frågorna ovan och det försöker problematisera skjutargenren som sådan. Och i mångt och mycket lyckas det väldigt bra.

Jag vet att den här analysen kommer flera år försent, men i och med att alldeles för få tagit chansen att uppleva det här spelet känner jag att en påminnelse är tiden värd. Spec Ops: The Line är ett obehagligt spel att spela, jag har aldrig "roligt" och tack och lov för det - branschen behöver komma förbi underhållningsstadiet och in i något seriösare. Spel som konstform borde börja ifrågasätta och Spec Ops: The Line är en helt ok början.

Visst är spelet som sådant inte perfekt, man gör det stora misstaget att marknadsföra titeln som genetisk FPS och en timme in i spelet finns inget som tyder på motsatsen. Många har här slutat spela och då inte upptäckt det väldigt mörka djup som gör Spec Ops: The Line till en klassiker. Vilket är väldigt synd.

Jag uppmuntrar dig till att söka upp Spec Ops: The Line och att ge det en ärlig chans. Spelet torde gå att hitta för några tior numera. Vem vet, kanske lyckas spelbranschen överraska dig för en gångs skull. Och det vore positivt för oss alla.

Detta är inlägg 6 av blogg100.