Sovrat tipsar om ny cola-burk

Börjar bli nyfiken på Sovrat, sajten som verkar försöka bli en svensk variant av Digg. Skulle främst vilja veta vem som ligger bakom sajten, hur den finansieras och vad de kort- och långsiktiga målen med sajten är.

Hur som helst uppskattar jag Sovrat, mer än vad jag någonsin uppskattat Digg. Det är kanske helt enkelt svenskanknytningen som lockar, det kan dock också vara så att sajten är så pass ny att det fortfarande känns charmigt att surfa runt på den och upptäcka att det räcker med fyra "sovringar" för att en sajt ska hämta på topplistan.

coke.png Via just den listan hittade jag hur som helst ett inlägg om Coca-Colas nya burkar. Verkar som att bolaget verkligen befinner sig i knipa. Läste för ett par dagar sedan om att Coca-Cola ska lansera en serie varma drycker. Och nu ser jag att även de klassiska läskdryckerna ska få sig en make-over, det genom en omdesign av burkarna till någonting som påminner väldigt mycket om Red Bulls smala burkdesign - fast mer stilrent.

På så vis är det glada nyheter för min del. Coca-Cola är ett företag som är minst lika moraliskt tvivelaktigt som McDonalds. Ju mer det svider i bolagets plånbok desto gladare blir jag. Det finns få företag i världen som har lika mycket makt, om inte mer, än en stat. Men cola-bolaget är ett av dem. Och det bästa sättet att straffa ett sådant bolag är genom att göra hål på dess plånbok. Så visst, lansera varma drycker och gör om burkarna, bara det fortsätter gå neråt med er aktie.

Nu är jag tyvärr lika cola-beroende som alla andra. Tack och lov finns det massor med alternativ. Ironiskt nog är Cuba-Cola något av en favorit.