Sök jobb, eller böta

aborg.jpgAnders Borgs nya utspel påminner mig om en händelse jag själv råkat ut för.

Jag var nyskriven hos Arbetsförmedlingen och fick veta att jag skulle sparkas ut om jag inte sökte jobb. I och med att jag skrev in mig hos AF just för att hitta ett jobb hade jag inga problem med själva sökandeprocessen.

Problemen dök först upp när Arbetsförmedlingen skulle hjälpa till... Min handledare gjorde nämligen en sökning på "IT" i jobbdatabasen och skrev sedan ut alla träffar. "Sök nu de här jobben." Fick jag veta.

Bland jobben fanns en tjänst som IT-lektor för Polishögskolan i Växjö. Jag undrade om jag verkligen skulle söka det där jobbet, med min support-utbildning på två år ville nog inte Polishögskolan ha mig. Jodå, tyckte handledaren, jag skulle absolut söka. Jag måste nämligen uppfylla min kvot.

Senare fick jag veta att 750 personer sökt lektortjänsten. Jag undrade om inte minst 700 av ansökningarna var lika olämpade som min var. Undrar hur rekryteraren kände sig?