Slafsig på bio

Igår var jag på bio och kollade in två filmer, faktiskt. Det var en sådan dag då jag kände att jag inte hade något liv, eller så ville jag bara att timmarna skulle gå. Lite huvudvärk hade jag i alla fall.

Nåja, i väntan på att vi skulle släppas in till Batman Begins så satt jag på en bänk och kollade in de andra besökarna. Det som slog mig var hur välklädda alla var. Det kändes nästan som om man var på galapremiär. Aftonklänningar (nåja, jag överdriver lite), kostymer, fina jackor och klänningar. Smink, frisyrer, urringningar och muskler.

Jag satt på bänken med blåa jeans och en t-shirt, en mörkgrå sådan. Frågan var om jag var den ende slafsiga personen i biografen? Det kändes så.

Men, vad är meningen med att klä upp sig på bio? Alla kommer ändå att sätta sig i trånga säten, ljuset kommer att släckas och sen sitter man och stirrar på en duk i drygt två timmar.

Det viktigaste tordes vara att man inte skall lukta illa. Jag tror att jag klarade mig.

Filmerna?

Jodå, Batman Begins var över förväntan. Åtta av tio araber rekommenderar den.

Den andra filmen jag såg var Sin City. Filmen kräver en hel del av tittaren och den är väl värd 15-års åldersgränsen. Nästan en unik upplevelse och för det mesta en positiv sådan. Åtta av tio araber gillar Sin City.