Skugges senaste krönika

Linda Skugge kan, när hon vill - eller kanske när hon får till det, stå upp till den hype som omgärdat hennes person.

Ur hennes krönika Borgarna har ett imageproblem hittade jag följande guldkorn:

"Allvarligt talat, högern har ett problem. Moderater och kristdemokrater hävdar alla att de inte är abortmotståndare, de är inte emot insemination för lesbiska etc, de är inte homofober. De är helt enkelt jätteschyssta människor. Men gång på gång är det just rå-borgerliga politiker eller debattörer som går ut med inhumana åsikter. Nu senast var det Joseph Christenson, styrelseledamot i kdu. Han har skrivit ett pressmeddelande där han kritiserar fi:s "vedervärdiga hållning i frågor som abort, homoäktenskap, homoadoption och insemination för lesbiska."

"Så här är det gång på gång när moderater och kd-människor är inblandade. De går ut med helt inhumana åsikter men vågar sen inte stå för dem. Vilka är mest emot att homos ska få gifta sig i kyrkan, adoptera barn, inseminera på sjukhus? Vilka är det? De röda eller blå? Vilka är emot kvinnliga präster? Röda eller blå? Vilka är för att ge sina barn en hurring? Röda eller blå?"

"De skrämmer folk med sina vansinniga blickar och ordet "valfrihet" som enda argument. Ordet "valfrihet" är helt tomt."

"Jag vill ha ett borgerligt parti som kämpar för kvinnors och mäns lika villkor - på riktigt! För "valfrihet" betyder enbart valfrihet för männen. Ni som säger nåt annat ljuger."

Frågan är dock bara varför Skugge önskar sig ett borgligt parti när det parti hon letar efter redan finns hos de rödgröna.

Och jag snackar inte om sossarna. Dessa fick den sista spiken i den socialdemokratiska kistan när självaste Pehr G Gyllenhammar utropade: "Sossar har de bästa liberala idéerna."