Skorna är i hamn

Den andra och sista delen i följetongen skor skulle självfallet skrivas. Jag kan ju inte hålla er läsare på halster. Det har inte varit lätt att få tag på rätt par skor och först efter en jakt på över tre dagar lyckades jag fånga ett par som jag blev nöjd med.

Jag var nära att ge upp ett par gånger. Tittade ner på den tre centimeter långa revan i min vänstra sko och undrade om det inte till och med var bra att den satt där den skulle. Jag fick ju en gratis luftkonditionering för min vänstra fot, välbehövligt i värmen, det var bara att skära upp en likadan remsa på den högra skon för att på så sätt få in symmetrin och känslan av att "det ska vara så".

I ett svagt ögonblick funderade jag till och med på att skaffa en så pass udda sko som tangentbordsskon nedan bara för att... Ett trotsigt statement mot skoindustrin i stort.

keyboardshoe.jpg

Som tur är lyckades jag sansa mig till slut, mycket tack vare en skorea hos Jerns vid Hötorget i Stockholm. Typiskt nog i ett ställe som jag aldrig tänkt på att besöka tidigare, just på grund av fördomar mot prisbilden. Mitt val föll till slut på en svart ecco med vita drag för 475 kronor. Säkerligen en utgående modell. Men vem hinner bry sig om sådant?