Selektiv tro

Religiösa fanatiker är helt otroligt fantastiska på selektiv tro. Ett av de bästa exemplen är nog diverse bibel/koran/tora-citat som galningarna slänger ifrån sig.

Via Super PLAYs forum hittade jag ett perfekt sätt att kontra tillbaka på.

Det hela börjar som följer:

Laura Schlessingen är en känd radiopratare i USA som ger råd till personer som ringer in till programmet. För en kort tid sedan svarade hon en av de som ringde med en hänvisning till 3 Mosebok 18:22, att homosexualitet är en styggelse som inte under några omständigheter kan accepteras.

Det följande är en översättning av ett öppet brev till Dr. Laura skrivet av en anonym amerikansk medborgare.

Kära Dr. Laura

Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller Guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försöker försvara homosexualitet så påminner jag dem bara om 3 Mosebok 18:22 där det klart och tydligt står att homosexualitet är en styggelse så är den saken färdigdiskuterad. Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd kring hur jag skall följa några andra av Guds bud.

1. Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3 Mosebok 1:9). Problemet är att grannarna klagar.

2. Jag önskar sälja min dotter som slav (2 Mosebok 21:7). Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?

3. Det står klart och tydligt i Mosebok 25:44 att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta bara gäller mexikaner och inte kanadensare. Här behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?

4. Jag har en granne som insisterar på att han skall arbeta på sabbaten. 2 Mosebok 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig att göra detta själv?

5. En av mina vänner menar att även om det är en styggelse att äta skaldjur (3 Mosebok 11:10), så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem av oss har rätt?

6. Det står i klartext i 3 Mosebok 21:20 att jag inte får närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera ett viss svängrum i denna fråga?

7. De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3 Mosebok 19:27. Hur bör de straffas?

8. Jag har läst i 3 Mosebok 11:7-8 att jag inte skall röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela amerikansk fotboll om jag använder handskar?

9. Min morbror har en gård. Han syndar mot 3 Mosebok 19:19 eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel, (vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem (3 Mosebok 24:10-16)? Är det inte lika lätt att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3 Mosebok 20:14)?

Jag vet att du gått på djupet med denna typ av problemställningar. Så jag är helt säker på att du kan hjälpa mig. Tack för att du ständigt påminner oss om att Guds ord är evigt och oföränderligt.

Med vänliga hälsningar från en trofast lärjunge och tillbedjande fan.