Röster och valkretsar

Tänkte först kolla in mitt gamla valdistrikt och jämföra med min nuvarande. Märker att valkretsen Skåne läns norra och östra är den enda som ännu inte redovisat några resultat och jag låter det vara talande.

Ser i alla fall följande resultat här hemma:
Moderaterna - 34,13%
Socialdemokraterna - 29,20%
Folkpartiet - 10,27%
Kristdemokraterna - 6,80%
Vänsterpartiet - 6%
Miljöpartiet - 5,47%
Centern - 4%
Sverigedemokraterna - 2,67%
Feministiskt Initiativ - 0,93%
Piratpartiet - 0,27%
Junilistan - 0,13% (1 röst)
Sveriges Pensionärers Intresseparti - 0,13% (1 röst)

Rätt representativt med andra ord.

Tar mig en snabbtitt på de övriga partierna till riksdagsvalet och finner en hel del partier som måste tycka att det varit väldigt pinsamt att ställa upp. Unika partiet lyckades locka 127 röster i hela avlånga landet, medan Vikingapartiet som påstås ha samlat 53 partier under samma parasoll lyckades få misslyckade 1 röst - till och med jag hade klarat mig bättre än deras partiledare (brorsan hade ju ställt upp med sin röst).

Några partier bland de handskrivna jag väldigt gärna hade önskat se i riksdagen är Biffpartiet, De arbetsskyggas riksförbund, Ett parti pilsner och Mera öl partiet.