Rislund om Rislund

Jag kan inte riktigt förstå hur det kunde gå till, eller varför ingen reagerade. Men hos Dagens Media kan man idag läsa en nyhet om att Niclas Rislund nekats prövning i Högsta domstolen, skriven av Niclas Rislund själv.

I nyheten väljer Rislund att kalla sig stjärnreporter och tonen är närmast subjektiv än journalistiskt objektiv.

Varför redaktörerna valt att släppa genom det här kommer jag inte att förstå, men det hade varit kul att läsa en förklaring.

Personligen har jag till och med svårt att skriva ingresser till mina artiklar, det känns som att någon annan borde dra till med en dängare för att locka till läsning. Att jag ska sälja min egen artikel i en ingress känns faktiskt jobbigt.

Kommentarerna på Rislunds nyhet har inte direkt varit nådiga.

Roligast är nog signaturen Dagens Bästa med följande inlägg:

"Dagens Media har förgäves sökt Niclas Rislund för en kommentar."

Uppdatering. Härvan har växt ytterligare. Några exempel:

Resumé: Chefredaktören Rolf van den Brink förklarar.
Martin Jönsson (SvD): "Rekord i dåligt omdöme."
Researcher: "Klavertramp av magnitud."
Köksveckan: Redaktionen ställer sig oförstående till kritiken.