Reinfeldt försvarar manliga ministrar

Fredrik Reinfeldt har till slut öppnat munnen efter alla ministerskandaler. Och han gör det genom att försvara de ministrar som i nuläget står under bevakning, Anders Borg och Tobias Billström.

Min cyniska läggning frågar sig varför Reinfeldt går ut till försvar nu, varför inte för en vecka sedan? Han lämnade ju både Maria Borelius och Cecilia Stegö Chiló i sticket. Det enkla svaret är oftast det bästa. De var kvinnor. Det gjorde inget att de utsattes för granskning och att de fälldes av sina egna brott. Det gjorde inget att de var tvungna att avgå.

Nu handlar det dock om två män. Som till lika grad som de kvinnliga före detta ministrarna fuskat, men som nu tas till försvar. Är det måhända en prestigeförlust i Reinfeldts ögon att tappa två manliga ministrar, dock inte lika så när det gäller de kvinnliga? Jag spekulerar och har inget bra svar. Ser en skillnad mellan Borg, Billström och Borelius, Stegö Chiló. Män och kvinnor.

Jag hoppas att jag har fel i mina tankegångar. Men just nu ser jag läget som suspekt. Vad är det Borg och Billstörm har som inte Borelius eller Stegö Chiló hade? Oprövade politiker är de ju allihop. Och om jag inte misstar mig är det här ett gäng som haft samröre sedan MUF-tiden och känner därför varandra väl.

Två kvinnor och två män. Är det vad det handlar om?