Reflektioner inför nyåret

Hur är det möjligt att sammanfatta ett helt år i listformat? Det är en egenskap som går mig förlorad, här rör tiden ihop sig - saknar ordning och sans och prioterar sig alldeles på eget bevåg.

I ärlighetens namn tycker jag nästan att det är ovärdigt att sammanfatta ett år av vårt liv med en lista. Nu är det så att nyåret betyder det där lilla extra för mig. Saknar man religiösa ambitioner betyder ju julen egentligen ingenting. Kvar blir nyåret som en sista utpost, en chans för nystart.

Mitt 2008 var ett rätt bra år. Men när man närmar sig 30 så saknar åtminstone jag det här med att ha börjat bilda mig en egen familj. Kanske kan mitt löfte inför 2009 vara just det att jag måste stadga mig - jag har trots allt verkligen börjat sakna ett fast förhållande.

Märker att jag blir smått sentimental vid årsskiftet, det är rätt vanligt för min del. Och trots att det är fruktansvärt att man avslutar ännu ett år med ett krig så hoppas jag ändå på ett glatt 2009.

Må det nya året uppfylla era önskningar. Imorgon är jag i Danmark för att välkomna det.